Nu je gezondheid  belangrijker is dan ooit, voel ik mij geroepen om mijn inzichten op gebied van voeding met jou te delen.

Ik begon mijn werkend leven als HR-consultant. Als junior binnen een consultancy bedrijf kreeg ik al snel grootse opdrachten. Ik genoot van de projecten waar ik werkte aan het welzijn van mensen. Zo organiseerde ik vitaliteitsweken waar medewerkers hun gezondheid op de proef stelden. En ontwikkelde ik met Professor Compernolle een stress management workshop die tot in Shanghai werd uitgerold

Iets waar ik super trots op was. Iets dat toen mijn ego streelde. Iets waarvoor ik keihard werkte. Ik werd immers gezien! Met regelmaat ging ik kopje onder. Ik had veel stress. Maakte me zorgen over mijn prestaties. Mijn kritische stem vertelde mij continu: het moet beter. En ging continu over mijn grenzen heen. Hoe paradoxaal het ook was: de inzichten van Compernolle waren keihard van toepassing op mijn eigen welzijn.

Hoe ‘gezond’ ik ook at, ik voelde me met regelmaat vermoeid, gespannen en leeg. Ik had last van stemmingswisselingen, mijn darmen rommelden en mijn huid was onrustig. Ik ontdekte later dat ik geen voedingsstoffen opnam omdat er te veel cortisol in mijn lijf aanwezig was. 

Het moet anders..

Ik nam een break. Reisde naar het Oosten en nam een half jaar de tijd om te bezinnen. Alleen onderweg, bracht me dichter bij mijzelf. Door uit mijn gehaaste leven te stappen kwam ik tot rust en tot de ontdekking dat ik nooit meer het gevoel wilde ervaren dat ik ‘moest’ werken. Dat kon ik alleen maar bereiken door precies dat te doen waar ik zorgeloos blij van werd. Voor mij was dat bewust gezond koken en zorgen voor mijn eigen gezondheid. Ik ontdekte welke voedingsmiddelen mij hielpen om weer energie te krijgen en van welke ik absoluut moest afblijven.

 

Ik kwam bevlogen terug. Volgde een opleiding tot natuurlijk chef en opende Restaurant Bijzonder in Maastricht. Ik wilde ‘gezond’ als hip op de kaart zetten en had een duidelijke missie: ‘het Bourgondische leventje dat Maastricht rijk is bewuster maken’. En dat bleek succesvol. Naast een goedlopende zaak, ontwikkelde ik kookworkshops waar de Bijzonder keuken werd vertaald naar de keukentafel thuis. Als kers op de taart schreef ik een kookboek. Proef! het kookboek leert jou op smaak koken in een verantwoord voedingspatroon. 

De afgelopen jaren ontdekte ik dat ik nog meer wilde weten over het menselijk lichaam en het effect van gezonde voeding op ons welzijn. De opleiding tot orthomoleculair voedingsdeskundige lag voor de hand. Terug naar de natuur is hierin de basis, aangevuld met natuurlijke supplementen die je immuunsysteem ondersteunen.

Ik weet het nu zeker: mijn missie is om mensen bewust te maken van de gezonde keuzes die er zijn om een leven lang gezond en gelukkig te zijn. En dat zonder dieet!

Deze maatschappij is te veel geneigd om symptomen te bestrijden met medische, niet natuurlijke middelen, terwijl we zoveel ziekten of ongeluk kunnen voorkomen als we in de basis goed voor onszelf zorgen. En dat generatie op generatie. Een gezond begin, begint bij jezelf.

Ik wil dat jij prioriteit maakt van jouw gezondheid. Of je lichaam nou vermoeid is, gewicht vasthoudt of kwaaltjes heeft. Of je geest overuren maakt en geen helderheid meer ziet.

Mijn intentie is om jou bewust te maken van de keuzes die jij hebt, om je elke dag goed te voelen.

Mijn doel is jou te laten ervaren wat de effecten zijn van (gezonde) voeding op je lichaam. En hoe jij jezelf reset. Ik leer jou je unieke signalen te herkennen die wijzen op ongezond gedrag.

Mijn geheim is dat ik dit alles op een efficiënte en smaakvolle manier vertaal naar de keukentafel. Zodat jij in een mum van tijd iets lekkers en gezonds op tafel zet.

Ben jij klaar om het leven te leven dat jij voor ogen hebt?

Ga Met Dimi aan de slag.

Dimi xxx