Leef lichter en voel je sexy!

Als jij je zelfzeker, comfortabel en geaard voelt, kun jij alles aan dat je ondergaat. Het betreft een staat van zijn die ontstaat doordat je goed voor jezelf zorgt, zowel lichamelijk als geestelijk.

Je bereikt een leven waarin je alles kunt beleven en doen wat jou gelukkig maakt.

Als je weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en wat jou een langdurig goed gevoel geeft – van voeding, tot supplementen, mindset, slaap en beweging – dan leef jij je leven vol positieve energie.

De huidige maatschappij maakt het ons niet makkelijk om vaker voor onszelf te kiezen. Het lijkt alsof we tig ballen in de lucht ‘moeten’ houden terwijl de belangrijkste bal onze gezondheid is.

Zonder een gezond gestel, kun jij al die andere ballen niet hoog houden. Toch kiest men vaker voor de snelle hap dan voor het bewust gezonde alternatief.
En weet je waarom? Vanwege het gebrek aan tijd. Men kiest ervoor om prioriteit te geven aan andere ballen dan aan gezond eten. Mijn eigen conclusie op basis van de feedback van veel cursisten:

De meeste mensen weten niet wat gezond eten is. En dit thuis op smaak kunnen bereiden, is al helemaal een brug te ver.

Ook leeft een grote groep mensen volledig in de overtuiging dat ze gezond zijn. Zolang er namelijk (nog) geen problemen zijn voelt de gemiddelde Nederlander zich goed.

Wist je dat in Nederland op dit moment 1 op de 3 inwoners overgewicht heeft? En dat 84% niet wéét dat zij te zwaar is? Dat zijn flinke percentages.

Als je nog geen grootschalige problemen ervaart, is er nog geen noodzaak om te veranderen. En ook geen reden om de oplossing te zoeken in voeding.

Slechte eetgewoontes veroorzaken namelijk ontstekingen in je lijf, die als onschuldig worden weg geschreven. Denk aan huiduitslag zoals eczeem, acne of psoriasis. Of luchtweginfecties zoals astma of bronchitis. Spijsverteringsproblemen worden weg gewuifd als ‘familiaire kwaaltjes’ of vallen onder de noemer stress. Idem voor stemmingswisselingen, neerslachtigheid of oververmoeidheid.

Maar deze onschuldige klachten zijn leefstijl gerelateerde problemen. Ze worden veroorzaakt doordat jij, of jouw voorouders, verkeerde eetgewoonten hebben. De klachten lijken onschuldig maar zijn eigenlijk een eerste alarmfase in de ontwikkeling van ziekte. 

Het goede nieuws is dat jij met behulp van de juiste voedingsstoffen de staat van jouw gezondheid kan beïnvloeden. Dat betekent een fit en vitaal lijf, dat bestand is tegen menig virus of bacteriële indringer. En geloof mij: als jouw lijf weer functioneert, voel jij je lichter, sexy en stijgt jouw vertrouwen.